S-a deschis Tridex Sport Arena!

Botosanenii vor avea la dispozitie o baza sportiva la standarde europene, care si-a deschis portile sambata, 2 aprilie. Este vorba despre TRIDEX Sport Arena, care s-a deschis in incinta fostei Baze Sportive Tineret, de pe Bulevardul Mihai Eminescu. Gazonul sintetic este de cea mai buna calitate, iar zgura de pe terenurile de tenis de camp este la fel ca cea folosita la Roland Garros.

“Avem doua terenuri de fotbal, doua terenuri de tenis de camp, iar in spate doua mini-terenuri de antrenament. Cele doua mini-terenuri pot fi pentru tenis de camp, pentru copii, pentru volei, dar inca nu este terminat, dar saptamana viitoare vor fi gata. Terenurile de fotbal au gazon de 5 cm, monofilament. Este foate important acest fir, pentru ca este un fir cu memorie si chiar daca il apleci, el se ridica inapoi. Terenul cel mai mare are dimensiunea de 24 m/42 m.”, a declarat Claudiu Niculăeș, administratorul bazei sportive.

In plus, cei dornici de sport care vor merge la TRIDEX Sport Arena vor avea parte si de un cafe-bar in interiorul bazei sportive, unde se pot relaxa. Vestiarele si dusurile au fost modernizate, iar investitiile la baza sportiva nu se vor opri aici. Pe viitor se doreste amplasarea unul balon cu aer cald pe un teren de fotbal si unul de tenis, dar si acoperis pentru tribuna.

“Avem un proiect pe fonduri europene si vrem sa acoperim doua din cele patru terenuri, unul de fotbal si unul de tenis si sa acoperim tribuna. Anul viitor vrem sa dam drumul si la un cinematograf de vara. Sambata si duminica seara sa ruleze filme in aer liber.”, a mai spus administratorul TRIDEX Sport Arena.

Pe langa fotbal si tenis, botosanenii vor putea practica si T’ai Chi Chuan, una din cele mai eficiente arte marțiale interne, recunoscută în același timp pentru efectele sale benefice asupra sănătății și longevității practicanților. Este în același timp și o meditație în mișcare, practicantul încercând să fie mereu conștient de corpul său și de mediul înconjurător, conducând mișcarea cu mintea într-o stare de relaxare activă și alertă.

Ziua de sambata, 2 aprilie, va fi una gratuita pentru cei care doresc sa calce pragul arenei, pana la ora 20:00. Deja cluburile de fotbal de juniori din Botosani au facut antrenamente si s-au declarat foarte multumite.