Baseball

Despre


Baseball este un joc sportiv de echipă, asemănător oinei de la noi. Baseballul se aseamănă în unele privințe cu multe alte sporturi cu mingea și care folosesc bastonul, cum sunt cricketul, „rounders” sau „pesapallo”, jucate în diferite regiuni ale lumii.

O minge cam de mărimea unei mingi de tenis este aruncată de un jucător defensiv numit "pitcher" către un prinzător (engleză:catcher) iar un jucător ofensiv batter încearcă să o lovească cu o bâtă rotundă, netedă, numită bat înainte ca prinzătorul să o poată prinde. Mingea se numește și ea tot baseball. Scorul se realizează de către batter care fuge și o msqrdatinge o serie de patru semne situate pe sol, numite baze. În engleză, baseball mai este uneori numit hardball pentru a-l diferenția de softball, cu care este înrudit îndeaproape, și de alte jocuri similare.

Antrenor: Bogdan Parvu


Bogdan Parvu, antrenorul de baseball al Tridex Sport Arena, are un palmares bogat ca jucator, activand ca jucator inca din anul 2000, fiind prezent pe parcursul evolutiei la loturile natioanale de junior pentru toate categoriile de varsta (juniori III, juniori II, juniori I, seniori) si participand la campionatele europene.

Palmares ca jucator:
• 6 campionate ale Romaniei la nivel de seniori – 2 cu Dinamo București, 3 cu Atletico Alexandria si 1 Ishido Botosani
• 5 cupe ale Romaniei - 2 cu Dinamo București si 3 cu Atletico Alexandria
• Jucator la nivel de seniori in echipele participante in Cupele Europene - Dinamo Bucuresti, Atletico Alexandria și Ishido Botosani

Este antrenor de baseball din 2014 la Clubul Sportiv Scolar Botoșani si Ishido Botosani, avand in palmares:
• Locul 2 Juniori 2
• Locul 3 Campionatul National Scolar, de 2 ori
• Locu 2 campionatul Juniori

Ishido Botosani este si clubul care i-a adus primul titlu ca antrenor in anul 2015 la nivel de seniori.