Tenis

Despre


Tenisul este un sport jucat fie între doi jucători (simplu), fie între două echipe a câte doi jucători (dublu). Jucătorii folosesc o rachetă pe bază de racordaj pentru a lovi o minge de cauciuc acoperită cu pâslă peste fileu, mingea trebuind să ajungă în terenul adversarului.

Originar din Anglia, la sfârșitul secolului al XIX-lea, tenisul s-a răspândit mai întâi în lumea engleză, în special la persoanele bogate din clasele superioare.

Tenisul este acum un sport olimpic și este jucat indiferent de bani, de vârstă, în multe țări de pe glob. În mod remarcabil, în afara adoptării sistemului "Tiebreaker", regulile sale au rămas neschimbate din 1890.

Instructor: Gavrilet Doru-Andrei


Gavrilet Doru-Andrei a facut prima data cunostinta cu tenisul la varsta de 7 ani. Drumul sau a luat o cu totul alta directie pana in anul 2008 cand si-a redescoperit pasiunea. Atunci s-a hotarat sa devina antrenor si sa-i calauzeasca pe alti copii spre performanta. In anul 2009, la Iasi, l-a cunoscut pe domnul antrenor Florescu, caruia i-a fost elev pentru o scurta perioada de timp iar din 2013 a urmat Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Cluj-Napoca unde in prezent studiaza tenis sub indrumearea domnului profesor Baciu Alin.

A participat la 2 turnee intre facultati unde a ajuns pana in sferturi, iar la cele doua turnee de amatori la care a participat a ajuns in semifinale. Tot la Cluj, l-a cunoscut si pe domnul antrenor Suciu Ioan caruia i-a fost elev.

In vara anului 2014 la Baza Sportiva Tineret, actuala Tridex Sport Arena, a avut placerea de a face primii pasi in cariera de antrenor, lucrand cu niste copii foarte ambitiosi si muncitori ai caror parinti au doar cuvinte de lauda si multumire la adresa lui Doru.

„Consider ca disciplina, ambitia si perseverenta sunt cheia performantei in tenis dar fara pasiune acestea devin nesemnificative. Cat despre mine ca si antrenor, pot spune ca la baza succesului sta rabdarea, calmul si cel mai important relatia de prietenie si de incredere dintre antrenor si elev.”

Instructor: Cretu Florin


Ma numesc Cretu Florin și sunt din Botosani.

Sunt o persoana energica, cu bun spirit de echipa și bune abilitați de comunicare. Încă de mic copil am fost pasionat de sport și mereu mi-a plăcut sa lucrez in acest domeniu.

A început ca un hobby, acum s a transformat într-un job full-time, făcând parte din echipa Tridex Sport Arena. Îmi place sa lucrez cu copii.

Eu consider ca este foarte important sa faci ceea ce îți place, când o faci din plăcere nu mai simti acea povara și greutatea din cuvântul munca.

Recomandari

“In vara anului 2015 domnul Doru Gavrilet a fost antrenor de tenis pentru fiul meu, care are 10 ani. Fiul meu a fost reticent la sugestia mea , sa incerce sa faca mai mult sport si sa renunte la jocurile pe calculator si tableta, pâna l-a cunoscut pe dl Doru. Modul in care domnul Gavrilet l-a indrumat, cu multa, multa rabdare, i-a acceptat stângaciile , l-a facut pe Teodor sa mearga cu drag la antrenamente si sa faca progrese in acest sport intr-un timp foarte scurt. Domnul antrenor a reusit sa-mi faca baiatul sa capete incredere in propriile forte, lucru de care copilul meu avea mare nevoie. Antrenamentele s-au derulat in programul stabilit, domnul Gavrilet fiind foarte serios, dedicat si punctual. A fost un mare regret ca vara s-a terminat prea repede si nu au mai putut continua antrenamentul. Il recomand pe dl. Gavrilet pentru abilitatile speciale, atat ca pregatire sportiva cat si pentru capacitatea de relationare cu copiii, pentru ca pustiul meu refuza sa faca sport, pâna l-a cunoscut pe dl Gavrilet.

Aursulesei Lora, Botosani

Recomandari

““Doru, ca antrenor de tenis? Un tip foarte muncitor, tonic, competitiv şi cu dorință de perfecțiune, aş zice. Riguros în ceea ce priveşte tehnica şi modul de abordare al acestui sport; atent, profesionist, glumeț şi răbdător cu elevii lui, când este cazul, amabil, sincer şi receptiv în afara terenului. Când l-am cunoscut pe Doru, am pus şi pentru prima dată mâna pe o rachetă de tenis, în scopul jocului. După aproximativ 15 de ore de antrenament, deşi stângaci, am ajuns totuşi la rezultatul de a-i retuna câteva mingi consecutiv, apoi la dorința tot mai mare de a evolua. În tot acest timp am început să îndrăgesc orele de tenis şi să mă trezesc cu entuziasm dimineața pentru a fi la ora 7 pe teren, pentru antrenament.

Thank you for everything and keep up the good work, coach!”

Andreea Aroșculesei, Botosani.